Gemakkelijk thaise rode curry maken!



Thaise curry op een gemakkelijke manier maken? De meest eenvoudigste en meest smaakvolle zelfgemaakte Thaise rode curry die je ooit zult maken in slechts 30-40 minuten! Het smaakt zelfs beter dan de restaurantversie en is 10000x keer beter en goedkoper!

Prijs: ★★★★☆
Smaak: ★★★★★

Ingrediƫnt & benodigdheden

• Basmati-rijst van 1 1/2 kopjes
• 1 eetlepel canola-olie
• 1 1/2 pond zonder botten, zonder vel kipfilet gesneden in 1-inch brokken
• Koosjer zout en versgemalen zwarte peper
• 2 sjalotten gehakt
• 3 teentjes knoflook gehakt
• 3 eetlepels rode currypasta
• 1 eetlepel versgeraspte gember
• 1 (13,5-ounce) kan kokosmelk
• 1 bos broccoli, in stukken van 3 inch gesneden
• 2 groene uien in dunne plakjes gesneden
• 3 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes
• 2 eetlepels versgeperst limoensap

Voorbereidingswijze

Voorbereiding:

1. Bereid rijst in een grote pan met 3 kopjes water volgens de aanwijzingen op de verpakking; opzijzetten.
2. Verhit canola-olie in een grote soeppan of Nederlandse oven op middelhoog vuur. Kruid de kip met zout en peper naar smaak. Voeg kip, sjalotten en knoflook toe aan de soep en kook ze goudbruin, ongeveer 3-5 minuten.
3. Roer de rode currypasta en gember erdoor tot ze geurig zijn, ongeveer 1 minuut.
4. Roer de kokosmelk erdoor. Aan de kook brengen; verlaag de hitte en kook, zonder deksel, af en toe roeren, tot ze 10-15 minuten lang zijn ingedikt en ingedikt.
5. Roer in broccolini tot ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten.
6. Haal van het vuur; roer in groene uien, koriander en limoensap; breng op smaak met zout en peper, naar smaak.
7. Serveer onmiddellijk met rijst.

-WB

Reacties

Populaire posts