Gemakkelijk thaise rode curry maken!
Thaise
curry op een gemakkelijke manier maken? De meest eenvoudigste en meest
smaakvolle zelfgemaakte Thaise rode curry die je ooit zult maken in slechts
30-40 minuten! Het smaakt zelfs beter dan de restaurantversie en is 10000x keer
beter en goedkoper!
Prijs: ★★★★☆
Smaak: ★★★★★
Ingrediƫnt
& benodigdheden
•
Basmati-rijst van 1 1/2 kopjes
• 1
eetlepel canola-olie
• 1 1/2
pond zonder botten, zonder vel kipfilet gesneden in 1-inch brokken
• Koosjer
zout en versgemalen zwarte peper
• 2
sjalotten gehakt
• 3
teentjes knoflook gehakt
• 3
eetlepels rode currypasta
• 1
eetlepel versgeraspte gember
• 1
(13,5-ounce) kan kokosmelk
• 1 bos broccoli,
in stukken van 3 inch gesneden
• 2 groene
uien in dunne plakjes gesneden
• 3
eetlepels gehakte verse korianderblaadjes
• 2
eetlepels versgeperst limoensap
Voorbereidingswijze
Voorbereiding:
1. Bereid
rijst in een grote pan met 3 kopjes water volgens de aanwijzingen op de
verpakking; opzijzetten.
2. Verhit
canola-olie in een grote soeppan of Nederlandse oven op middelhoog vuur. Kruid
de kip met zout en peper naar smaak. Voeg kip, sjalotten en knoflook toe aan de
soep en kook ze goudbruin, ongeveer 3-5 minuten.
3. Roer de
rode currypasta en gember erdoor tot ze geurig zijn, ongeveer 1 minuut.
4. Roer de
kokosmelk erdoor. Aan de kook brengen; verlaag de hitte en kook, zonder deksel,
af en toe roeren, tot ze 10-15 minuten lang zijn ingedikt en ingedikt.
5. Roer in
broccolini tot ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten.
6. Haal van
het vuur; roer in groene uien, koriander en limoensap; breng op smaak met zout
en peper, naar smaak.
7. Serveer onmiddellijk met rijst.
-WB
-WB
Reacties
Een reactie posten